Hos OrtoCare tilbyder vi behandlinger for en række forskellige lidelser i albueregionen, som du ser nedenfor. Alle behandlinger foretages af vores erfarne speciallæge i ortopædkirurgi, Habib Horsager. Operationerne udføres ambulant i lokal bedøvelse eller nerveblokade.

KUBITALTUNNEL SYNDROM

Kubitaltunnel syndrom opstår ved afklemning af nervus ulnaris i på indersiden af albuen og/eller ved håndleddet. Det giver smerter og nedsat følesans i lillefinger og halvdelen af ringfingeren. Symptomerne kan forværres om natten med tiltagende sovende fornemmelse i fingrene og smerter i hånd, håndled og albue. Ved operativ løsning af nerven ved albuen og håndleddet forsvinder symptomerne oftest med det samme. Denne operation fører ofte til smertelindring, normalisering af følesansen i fingrene og genvinding af kraften i hånden og fingermotorikken.

Læs mere her: Kubitaltunnel syndrom


SUPINATOR SYNDROM

Ved supinatorsyndrom er der dyb smerte på yder- og oversiden af underarmen, der udgår ca. 4-6 cm nedenfor for den laterale epikondyl. Smerterne kan stråle op i albuen og ned mod oversiden af håndleddet. Typisk er der hverken motoriske eller sensoriske symptomer. Tilstanden skyldes afklemning af n. radialis. Der er flere mulige lokalisationer for nerveafklemning; ved den proximale afgrænsning af m. supinator (Frohses Arkade), ved den fibrøse kant af m. extensor carpi radialis brevis og hvor blodkar krydses. Ved manglende effekt af non-operativ behandling kan kirurgisk løsning af nerven være nødvendig for at lindre smerten.

 

PRONATOR TERES SYNDROM

Overbelastning af musculus pronator teres kan medføre afklemning af nervus medianus øverst på underarmens forside, hvor nerven passerer musklen. Dette medfører smerter og prikkende og stikkende føleforstyrrelser i tommel, pegefinger og langefinger. Senere opleves typisk tab af finmotorik og kraft i tommelfingeren. Tilstanden er sjælden. Ved manglende effekt af non-operativ behandling kan kirurgisk løsning af nerven være nødvendig for at lindre smerten.

 

GOLFALBUE OG TENNISALBUE

Golfalbue er en betændelsestilstand ved muskelhæftet på indvendig side af albuen. Tennisalbue er en tilsvarende betændelsestilstand ved muskelhæftet på udvendig side af albuen. Tilstanden skyldes ofte overbelastning. Hvis aflastning og fysioterapi ikke har haft tilfredsstillende effekt kan du henvises til klinikken mhp. blokadeanlæggelse.  I kroniske tilfælde, hvor ovenstående ikke har haft effekt, kan operation forsøges.

 

BETÆNDT SLIMSÆK

Betændelse i slimsækken over albuen, ses ofte som følge af overbelastning hos patienter med gigtsygdomme eller på grund af bakterier. Man kan forsøge behandling med aflastning eller gigtmedicin, men operation kan være nødvendig.

 

PRF-behandling

PRF (Patelet Rich Fibrin) er blodplasma udvundet fra patientens eget blod. PRF kan bruges til behandling af let til moderat slidgigt i albuen eller til behandlingsresistent tennisalbue eller golfalbue.

Læs mere her: PRF