Skulder

Hos Speciallæge Horsager tilbyder vi behandlinger for en række forskellige lidelser i skulderregionen, som du ser nedenfor. Alle behandlinger foretages af vores erfarene speciallæge i ortopædkirurgi, Habib Horsager.

Indeklemningssyndrom i skulder

Ved indeklemning i skulderen opstår der smerter og irritation omkring sener og slimsække ved skulderen. Det er en meget hyppig lidelse, som oftest forekommer i alderen 35 til 70 år. Behandlingen kan være blokader, træning eller operation.

Frossen skulder

En frossen skulder kan opstå spontant, udvikles efter en skade eller som komplikation til en operation. Den giver smerter og nedsat bevægelighed. Behandlingen kan være blokader, træning eller operation.

Slidgigt i skulderhøjdeleddet

Slidgigt i skulderhøjdeleddet kan opstå efter mangeårig slitage eller som følge af ledskred efter fald direkte ned på skulderen. Behandlingen kan være blokader, træning eller operation.

Slidgigt i skulderleddet

Slidgigt i skulderen medfører smerter, hævelser og evt. væskeansamlinger. Generne kan ofte afhjælpes med blokader eller en oprensning af leddet. Hvis det ikke hjælper, kan det være nødvendigt med en operation, hvor der bliver indsat et kunstigt skulderled.

Ledskred i skulderhøjdeled

Skader på de ledbånd, der forbinder kravebenet med skulderbladet, opstår oftest ved fald direkte ned på skulderen. Behandlingen er initielt aflastning. Hvis smerter persisterer ud over 6-12 uger, kan der gives en blokade. Det er sjældent, at det er nødvendigt med en operation.

Ledskred i skulder – løs skulder

Ledskred i skulderen sker ofte i et fald, hvor man tager fra med udstrakt arm, eller hvis en håndboldspiller bliver “taget i armen” i skudøjeblikket.

Overrivning af sene i skulder – Rotator Cuff læsion

Smerter i skulderen kan stamme fra en eller flere skader på de 4 skuldermuskler og deres sener – også kaldet rotator cuff. Typisk opstår sådan en skade ved en traume eller pludselig belastning af skulderen. Behandlingen kan være blokader, træning eller operation.