Hos OrtoCare tilbyder vi behandlinger for en række forskellige lidelser i hånd og fingre, som du ser nedenfor. Alle behandlinger foretages af vores erfarne speciallæge i ortopædkirurgi, Habib Horsager. Operationerne udføres ambulant i lokal bedøvelse eller nerveblokade.

 

KARPALTUNNEL SYNDROM

Karpaltunnel syndrom opstår ved afklemning af nervus medianus i håndledstunnellen. Det giver smerter og nedsat følesans i tommel-, pege-, lange- og halvdelen af ringfingeren. Patienten kan opleve forværring af symptomerne om natten, hvilket kan forstyrre nattesøvnen. Der kan komme tiltagende besvær med fingermotorikken og fummelfingrethed. Ved operativ løsning af nerven ved håndleddet forsvinder symptomerne oftest med det samme. Denne operation fører ofte til smertelindring, normalisering af følesansen i fingrene og genvinding af kraften i hånden og fingermotorikken.

Læs mere her: Carpaltunnel syndrom

 

Kubitaltunnel syndrom

Kubitaltunnel syndrom opstår ved afklemning af nervus ulnaris i på indersiden af albue eller ved håndleddet. Det giver smerter og nedsat følesans i lillefinger og halvdelen af ringfingeren. Symptomerne kan forværres om natten med tiltagende sovende fornemmelse i fingrene og smerter i hånd, håndled og albue. Ved operativ løsning af nerven ved albuen og håndleddet forsvinder symptomerne oftest med det samme. Denne operation fører ofte til smertelindring, normalisering af følesansen i fingrene og genvinding af kraften i hånden og fingermotorikken.

Læs mere her: Kubitaltunnel syndrom

 

DE QUERVAINS TENOSYNOVITIS

De Quervains tenosynovitis er seneskedehindebetændelse over håndleddets tommelfingerside, der giver hævelse og smerter. Irritationen skyldes en forsnævring af kanalen, hvor to af senerne til tommelfingeren løber. Aflastning vil i mange tilfælde være nok til at opnå symptomfrihed. Hvis dette ikke sker er operation, hvor senekanalen spaltes, en effektiv behandling.

Læs mere her: De Quervains syndrom

 

SENEKNUDE (GANGLION)

En seneknude er en lille godartet ballon med et klart geleagtigt indhold, der udgår fra en ledkapsel eller seneskede. Oftest er seneknuder placeret i håndledsregionen eller på fingre, men de kan principielt udgå fra alle ægte led. En seneknude kan nogle gange give ubehag på grund af tryk eller smerter, hvilket kan give indikation for behandling. Behandlingen er en operation i lokalbedøvelse, hvor man fjerner hele seneknuden.

Læs mere her: Seneknude (Ganglion)

 

KUSKEFINGRE (DUPUYTREN)

Dupuytrens kontraktur er udvikling af hårde strengformede fortykkelser dybt i underhuden på håndflade og fingre, som trækker fingrene ind mod håndfladen. Fingrene forhindres dermed i at kunne strækkes ud. Operation tilbydes, når fingrene er bøjet så meget, at det giver daglige gener. I klinikken foretages behandling af lettere tilfælde af kuskefingre med “nåle-metoden” og i svære tilfælde med klassisk kirurgisk fjernelse af knude- og strengdannelserne. Behandling med enzym-indsprøjtning (kollagenase (Xiapex)), der opløser de hårde bindevævsstrenge, foretages også i klinikken.

Læs mere her: Kuskefingre

 

SPRINGFINGER

Ved springfinger foregår bøjning og udstrækning af fingeren i ømme spring. Springene skyldes lokal fortykkelse af bøjesenen og forsnævring i den første senetunnel på niveau med knoleddet. Operation tilbydes ved manglende effekt af konservativ behandling.

Læs mere her: Springfinger

 

Slidgigt i tommelfingerens rodled

Slidgigt (artrose) i tommelfingerens rodled giver smerter og nedsat funktion af tommelfingeren. De non-kirurgiske behandlingsmuligheder er binyrebarkhormon-indsprøjtning i rodleddet, gigtmedicin i form af NSAID og immobiliserende skinne. Ved manglende effekt kan kirurgisk behandling med enten rodledprotese eller artroplastik være en nødvendig løsning.

Læs mere her: Slidgigt i tommelfingerens rodled (rodledsartrose)

 

PRF-behandling af slidgigt i håndled og tommelfingerens rodled

PRF (Patelet Rich Fibrin) er blodplasma udvundet fra patientens eget blod. Ved let til moderat slidgigt kan indsprøjtning med PRF have en smertelindrende effekt.

Læs mere her: PRF